De kracht van product reviews

Online shoppers hebben een beperkte hoeveelheid informatie om achter de kwaliteit en pasvorm van een product te komen. Aanwijzingen zoals beoordelingen en recensies helpen consumenten bij hun aankoopbeslissingen. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat een groot aantal hoogwaardige online recensies een positief effect heeft op de koopintentie voor online consumenten. Daarom hebben de meeste succesvolle online retailers een beoordelingssysteem en productrecensies in hun webshop geïntegreerd.

Voordelen

Productrecensies helpen jouw webshop om vertrouwen en loyaliteit van klanten op te bouwen. Positieve beoordelingen kunnen het verschil maken tussen verkoop en een verloren klant. Verrassend genoeg kunnen zelfs negatieve recensies jou helpen je bedrijf te verbeteren. Ze kunnen helpen jouw beoordelingen geloofwaardiger te maken, aangezien consumenten een onrealistisch groot aantal positieve beoordelingen als nep kunnen beschouwen.

Een ander voordeel van het opnemen van recensies in jouw webshop is SEO. Recensies tellen als door gebruikers gegenereerde inhoud. De specifieke taal die klanten in jouw online beoordelingen gebruiken, kan ervoor zorgen dat je bedrijf wordt geassocieerd met positieve zoekwoorden. Het resultaat zou een hogere ranking in de resultaten van de zoekmachine kunnen zijn.

Hoe beoordelingen en beoordelingen toevoegen aan WooCommerce?

  1. Ga naar het WooCommerce dashboard en klik op WooCommerce > Instellingen > Producten.
  2. Scrol naar beneden naar Beoordelingen en klik op Productbeoordelingen inschakelen.
  3. Klik op Activeer waarderingen bij beoordelingen om extra beoordelingsopties te activeren.

Review opties

  • Productbeoordelingen inschakelen: het activeert een opmerkingenvenster waarin klanten beoordelingen kunnen schrijven.
  • “Geverifieerde eigenaar”-label tonen voor klantbeoordelingen: het identificeert beoordelingen die zijn achtergelaten door klanten die het product in jouw webshop hebben gekocht. Het label voegt geloofwaardigheid toe aan de beoordeling.
  • Er kunnen alleen beoordelingen worden gegeven door ‘gecontroleerde eigenaren’: het beperkt beoordelingen van klanten die het product niet hebben gekocht. Gebruik deze functie om te voorkomen dat jij neprecensies ontvangt.

Beoordelingsopties

  • Sterrenbeoordelingen inschakelen voor beoordelingen: activeert beoordelingen met sterren. Google detecteert sterbeoordelingen en kan deze hoger in de zoekresultaten weergeven, waardoor meer verkeer naar jouw webshop wordt geleid.
  • Sterrenbeoordelingen moeten vereist zijn, niet optioneel: maakt het verplicht om een product te beoordelen met een aantal sterren wanneer je een review achterlaat.

Naast de directe voordelen, is het ook zo dat WooCommerce beoordelingen en recensies op WordPress op dezelfde manier kunnen worden beheerd als opmerkingen. Dit betekent dat jij de volledige controle hebt om beoordelingen goed te keuren, te verwijderen of aan te passen, wat jou veel macht geeft. Gebruik het dus verantwoord.

Genereer inkomsten voor jouw webshop met behulp van plugins

Plugins kunnen krachtige hulpmiddelen zijn om jou te helpen het bereik van je webshop te vergroten, het vertrouwen van klanten op te bouwen, je voorraad te beheren en betalingen op jouw website te optimaliseren. Woosa biedt hoogwaardige en kosteneffectieve plugins voor jouw webshop. We kunnen je helpen een plugin te ontwikkelen die is afgestemd op jouw behoeften. Neem contact met ons op voor meer informatie.