Wat is dropshipping?

Dropshipping is een eenvoudige en laagdrempelige methode om je eigen webshop te starten. Het bied je namelijk de mogelijkheid om duizenden producten online te verkopen, zonder dat je deze producten op voorraad hebt.

Hoe werkt dropshipping?

Om te kunnen starten met dropshipping, heb je een leverancier nodig. Deze leverancier kun je op verschillende manieren vinden. Je kunt bijvoorbeeld op zoek gaan naar een groothandel, merk of winkel en deze benaderen om hun producten aan te bieden via jouw webshop. Niet alle groothandels hanteren dropshipping als business model, vraag dus expliciet of dit tot de mogelijkheden behoort.

Voor- en nadelen

Tegenwoordig is dropshipping een populaire manier om een eigen webshop te starten. Dit heeft voor- en nadelen. Omdat veel mensen kiezen voor deze werkwijze, worden veel dropshipping leveranciers door meerdere webshops gebruikt. Hierdoor heb je veel onderlinge concurrentie en is het lastig om jezelf te onderscheiden op basis van prijs. Daarnaast is hierdoor het aanbod richting de consument dusdanig groot, dat jouw webshop minder snel opvalt bij het grote publiek. Het voordeel van dropshipping is dat je eenvoudig met weinig geld kunt starten. Het is een ideaal model om te starten met een webshop en deze later uit te breiden na het realiseren van de eerste omzet.

Zoek een niche

Omdat dropshipping een populair model is, realiseer je een beter resultaat met producten die weinig worden aangeboden. Hiermee ben je als webshop niet alleen uniek, maar is het waarschijnlijker dat je weinig tot geen concurrentie hebt. Hierdoor kun je eenvoudiger een belangrijke positie veroveren in het landschap van webshops!

Ga terug